Bog liste :-)
Velkommen bogliste for pårørende
på dette link kan du finde de fleste af bøgerne :-)  til en over kommelig pris
http://www.elounge.com/?affiliate=2233Bøger for alkoholafhængige
og deres familier

 

 

 

Den usynlige elefant

Den usynlige elefant er blevet en klassiker om alkoholspørgsmål, nu udsendt i fjerde reviderede udgave. Den er skrevet til familierne, til venner og til kolleger til et afhængigt menneske. Bogen belyser i et letlæst sprog familiens rolle og muligheder for at hjælpe og beskriver også arbejdspladsens væsentlige rolle, når en værdig og effektiv hjælp skal ydes. Der redegøres for virksomme behandlingsprincipper og muligheder, for interventionsbegrebet, og der fortælles om selvhjælpsgrupper - og om tilbagefald.

Få mere information om bogen!

 

 

 

 

Den usynlige labyrint

Jørgen F. Nissens beskrivelse af sin egen femogtyve år lange afhængighed af alkohol og piller. Han forsøger at komme ud af afhængigheden ved egen hjælp og mister undervej det mest dyrebare han har - kærligheden. Alligevel fortsætter hans nedtur. Først da en kollega griber målrettet og omsorgsfuldt ind, ændre han kurs. Bogen der ikke har karakter af bekendelses litteratur, er den første professionelle beskrivelse af et alkoholiseret livsforløb.

Få mere information om bogen!

 

 

 

Det ER muligt

Niels "Noller" Olsen fortæller om sit misbrug af alkohol og stoffer, og om hvordan det har påvirket hans familie. Med bidrag af hans familie, en ven fra AA-fællesskabet og lederen af Majorgårdens familieafdeling.

Få mere information om bogen!

 

 

 

 

Farvel til flasken

En fængslende bog for enhver, der kender til misbrug fra sit eget eller sine nærmestes liv. En dybt foruroligende bog, der trækker tankevækkende paralleller mellem misbrugeren og partneren. En bog der vækker håb og tro på forandring for alle, der lider under misbruget: for al-koholikeren selv, for partneren og for børnene.

Få mere information om bogen!

 

 

 

 

Gratis bog: Rusmidlernes Biologi

De fleste unge har prøvet at drikke alkohol og en mindre del har eksperimenteret med illegale stoffer. Mange vil kunne nikke genkendende til fornemmelsen af ikke at have kontrol over sine bevægelser og føle sig overmodig efter et par øl. Men hvorfor reagerer man som man gør, når man er beruset? På trods af et højt oplysningsniveau og personlige erfaringer med rusmidler, er det de færreste, der (selv i ædru tilstand) ved, hvad rusmidlerne egentligt gør ved kroppen og hjernen. I »Rusmidlernes biologi« beskriver forfatteren, speciallæge i psykiatri Henrik Rindom, hvordan rusmidlerne påvirker den menneskelige organisme.

Læs bogen gratis, Klik her!

 

 

 

 

 

Bøger for voksne pårørende

 

 

At kæmpe for nærhed

Janet Geringer Woititz beskriver i bogen hvordan de ofte ubevidste følelser og reaktionsmønstre der er typiske for et voksent barn af en alkoholiker, er opstået - følelser som sårbarhed, vrede, skyldfølelse og lavt selvværd. Ved at blive bevidst om disse følelser vil man bedre være i stand til at håndtere dem i hverdagen. Forfatteren fortæller også om hvad man kan forvente i et forhold og hvad der er rimeligt, således at man kan opbygge mere konstruktive og realistiske forestillinger og reaktioner.

Få mere information om bogen!

 

 

 

 

Gør dig fri af andres misbrug

Gør dig fri af andres misbrug henvender sig til dig, hvis liv er blevet uhåndterligt på grund af samlivet med en alkoholiker, en spiller, en madnarkoman, sexnarkoman, arbejdsnarkoman eller en person med en anden form for tvangsmæssigt misbrug. Melody Beattie forklarer detaljeret, hvordan dit eget kaotiske indre og håbet om at få kontrol over dit eget liv ligger bag din kontrollerende adfærd. Hun viser, hvordan du, netop ved at holde op med at kontrollere den anden og begynde at interessere dig for dig selv og dine følelser, kan begynde at få styr på din tilværelse. Gør dig fri af andres misbrug er en bog om, hvad du kan gøre, for at du får det bedre.

Få mere information om bogen!

 

 

 

 

Kvinder der elsker for meget

I Kvinder der elsker for meget viser den amerikanske psykolog og familierådgiver Robin Norwood, hvordan uopfyldte følelsesmæssige behov i barndommen skaber ødelæggende kærlighedsmønstre i voksenlivet. Forfatteren giver os indsigt i disse mønstre og fortæller, hvordan vi kan ændre dem, og hun lærer os at skelne mellem sund og usund kærlighed.

Få mere information om bogen!

 

 

 

Lev mens du kan

Lev mens du kan fortæller om alkoholisme som en sygdom, der ikke blot rammer alkoholikeren, men hele familien. Bogen beskriver de symptomer, der karakteriserer en alkoholramt familie. Den viser, hvordan de enkelte medlemmer spiller forskellige roller for at hjælpe alkoholikeren ud af misbruget, men netop derved opnår de det stik modsatte, nemlig at fastholde alkoholikeren i afhængigheden. Helbredelse kræver derfor behandling af hele familien.

Få mere information om bogen!

 

 

 

 

Min familie har et alkoholmonster

Forfatteren, der er specialist i familieterapi og alkoholbehandling, viser nye veje i alkoholbehandlingen: hvordan man bedst kommer i dialog med personer, som har et alkoholproblem, og hvorfor hele familien skal have hjælp – og hvordan. Der er megen ny viden og inspiration at hente for professionelle, fx læger, sundhedsplejersker, socialrådgivere, psykologer, lærere og pædagoger.

Få mere information om bogen!

 

 

 

 

Muslingeskallen

I erindringsbilleder følger vi Lise fra hun er ganske lille, til hun som ung teenager begynder at tage de første skridt væk fra barndomshjemmet. Scener fra en barndom præget af alkoholmisbrug, kreativitet, savn, angst og kærlighed, men også et portræt af familielivet i halvfjerdsernes Danmark med Gasolin og glansbilleder, rispapirslamper og orange plastickrus, skilsmisser og papsøskende. Det er en barsk, men også meget varm og meget ærlig beretning, som netop fordi den er fortalt fra pigens synsvinkel aldrig bliver sentimental eller selvmedlidende.

Få mere information om bogen!

 

 

 

 

Voksne børn af alkoholikere

At vokse op i et hjem med en mor eller en far, der er alkoholiker, har for et barn nogle negative virkninger, der følger det langt op i voksenlivet. Ved at udsættes for alkoholikerens adfærd udvikler barnet selv nogle følelsesmæssige lidelser, der ikke ændrer sig med tiden, medmindre det bevidst gør noget ved dem. Den amerikanske doktor i psykologi, Janet G. Woititz, viser i denne bog, at voksne børn af alkoholikere har en række træk til fælles og fortæller, hvordan voksne børn af alkoholikere kan arbejde med sig selv i de enkelte situationer, så de ændrer deres indgroede, livshæmmende adfærd.

Få mere information om bogen!

 

 

 

 

 

Bøger for unge i alkoholfamilier

 

 

Børn af alkoholikere

25 unge og voksne skriver om at være vokset op med en mor eller far, der var alkoholiker. Det er ærlige og åbenhjertige beretninger om de oplevelser og vilkår, barndommen bød på, og om hvordan det har påvirket ungdom og voksenliv.

Husk du kan låne bøgerne gratis på biblioteket.
Du kan søge efter bogen på:
www.bibliotek.dk

 

 

 

Glasbørnene

Din mor er en luder, hvæser Anders. Det sku' du aldrig ha' sagt, her, tag den! Martin slår for fuld kraft Anders midt i skridtet, så han skriger højt. Læreren kommer farende tilbage. Hvad sker der her? Er det nu dig igen, Martin?
Martin og hans lillebror Daniel bor alene med deres mor. De har det svært, for moren drikker, selv om hun hele tiden lover at holde op. Martin tror ikke længere på hende og en dag svigter hun lige én gang for meget.

Husk du kan låne bøgerne gratis på biblioteket.
Du kan søge efter bogen på:
www.bibliotek.dk

 

 

 

 

Håbet levet altid

Bogen handler om, hvordan det er at være barn og ung i en familie, hvor far eller mor drikker for meget, dvs. er alkoholmisbruger.
Bogen er bygget op omkring historien om Henriette på 18 år, som har haft en vanskelig barndom med en mor der drak.

Husk du kan låne bøgerne gratis på biblioteket.
Du kan søge efter bogen på:
www.bibliotek.dk

 

 

 

 

 

 

Bøger for børn i alkoholfamilier

 

 

Den meget tørstige mor

Der var en dreng. Han havde en mor og en seng. Moren var næsten aldrig hjemme, men det var sengen. En aften da moren går i byen for at drikke øl, rutsjer drengen ud i verden med sengen på ryggen. Her møder han en blomst, en ugle og en hel stime fisk. De ønsker alle, at det skal gå godt for drengen og hans mor. Og det ender som i et rigtigt eventyr ...

Husk du kan låne bøgerne gratis på biblioteket.
Du kan søge efter bogen på:
www.bibliotek.dk

 

 

 

 

Det er O.K. at være ked af det

Bedste fortæller i denne bog om, hvordan hun havde det da hun var lille, når de voksne sagde hun var sur - mens hun i virkeligheden var ked af det. Hun fortæller også historien om Kasper Kanin, som bliver ven med en solsikke ... og du kommer til at høre om en dame, som hedder Didde. Hun har noget så mærkeligt som et Brokketræ.

Husk du kan låne bøgerne gratis på biblioteket.
Du kan søge efter bogen på:
www.bibliotek.dk

 

 

 

 

Når mor og far drikker

Mads og Mette er søskende. Mads er 5 år og går i børnehave, Mette er 9 år og går i 3. klasse. Mads og Mettes mor og far hedder Anette og Jørgen. Når Jørgen kommer hjem fra arbejde lugter han nogen gange af øl. Den slags dage kan Mads og Mette ikke lide. Tænk hvis mor og far bliver uvenner, og måske slår hinanden?

Husk du kan låne bøgerne gratis på biblioteket.
Du kan søge efter bogen på: www.bibliotek.dk

 

 

 

 

Sjælefuglen

Dybt inde i kroppen bor sjælen. Ingen har ganske vist set den, men alle ved den findes. Og vi ved også hvordan den er. Inde i sjælen - lige midt i den - er der en fugl som står på ét ben. Det er den lille fugl i vores sjæl. Den føler lige præcis det vi selv føler.

Husk du kan låne bøgerne gratis på biblioteket.

 

Informationshæfter fra DCAA
Skrevet af Susanne Calundan   
Tirsdag, 26. januar 2010 11:14


DCAA har udgivet en række informationshæfter. Nedenfor finder du en liste over såvel gamle som nye udgivelser. Hæfterne er gratis for private, bortset fra nogle få større tryksager (mærket med *)

Du kan bestille dem ved at sende os en e-mailDenne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. . Du kan også ringe til os på 33 23 33 03 eller komme forbi i åbningstiden (alle hverdage 10-16).

Nogle af hæfterne eller koncentrerede uddrag heraf finder du sammen med anden information under menupunktet "Afhængighed".

 

 

Titel
     
Pris       

 

Afhængighed af stoffer og alkohol
Uddrag af "Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders" 4. Edition, DSM IV, s 180-187. Dette uddrag omhandler stofafhængighed og Kriterier på Stofafhængighed. Tre (eller flere) kriterier ud af syv kriterier skal forekomme for at diagnosen stofafhængighed kan stilles. 7 s., DCAA 1996

 

20 kr.

Afhængighedens biologi
Af Henrik Thiesen, Speciallæge i almen medicin og Afdelingslæge i Københavns Kommune. Kort beskrivelse af afhængighed: Arv og miljø, stoffernes påvirkning, gener, biologi m.m., DCAA 2006

 

15 kr.

Alkoholafhængighed
Efter WHO's ICD-10 diagnoser. Uddrag af bogen WHO ICD-10 Psykiske Lidelser og Adfærdsmæssige Forstyrrelser, Munksgaard. Og uddrag om Alkoholberoende - diagnostik och klinik ved Professor Mats Berglund i “Minnesotamodellen”, Föreningen för Minnesotamodellen i Sverige, 1995, DCAA 1999

 

15 kr.

Alkoholisme, en familiesygdom som kan behandles *
Af Orla Lehmann, Hans Lundberg, Ragnhild Stockenström. Kapitlet om følgesygdomme er skrevet af den danskfødte overlæge Orla Lehmann. I kapitlet om Familiesygdommen gives en udførlig beskrivelse af børnenes reaktioner på sygdommen alkoholisme, ligesom der også er en gennemgang af behandlingsprogrammet. Bog, 121 s. DCAA. 1991

 

*50 kr.

Antabus som et supplement til psykoterapi ved alkoholisme
Ved Læge, Ruth Fox, New York. Ruth Fox fortæller om de første år med antabus i USA og nævner deltagelse i AA møder som en vigtig del af behandlingen. 6 A4 s. DCAA 1997

 

10 kr.

Behandlingsresultater og personlighedsændringer
fra Alfa Behandlingscentret, Solna, Stockholm. Undersøgelsen omfatter 327 patienter, der fuldførte behandlingen på Alfa Behandlingscentrene i Sverige i 1985 og 1986. Konklusion: 60% helt fri af alkoholismen. Omtale af tilbagefald og andre undersøgelser. 11 A5 s. DCAA 1991

 

10 kr.

Børn er også mennesker (Håndbog) *
En håndbog til brug ved oprettelse af støttegrupper bl.a. med henblik på forebyggelse af alkohol- og stofmisbrug. Udførlig information og konkrete anvisninger. 146 A4 s. DCAA 1996

 

*225 kr.

Børn er også mennesker (Læseplan for 6. klasse) *
Et undervisningsprogram for 6. klasse til forebyggelse af misbrug af alkohol og stoffer, 73 A4 s. DCAA 1996

 

*125 kr.

Børn er også mennesker (Arbejdsbog for 6. klasse) *
Et undervisningsprogram for 6. klasse til forebyggelse af misbrug af alkohol og stoffer, 34 A4 s. DCAA 1996

 

*90 kr.

Børn af alkoholikere (Center-Nyt nr. 7)
Når samfundet engagerer sig. Om lovgivningen i Sverige. Uddrag af "Børn i krise" v. cand. psych. Inger Thormann, "Omsorgssvigt er alles Ansvar" af Karin Kilén, "Når mor eller far drikker" v. cand. psych. Else Christensen. "Alateen - håb for børn af alkoholikere" m.m. 30 A4 s. DCAA 1995

 

20 kr.

 

Halfway House
Et vigtigt skridt mod frihed for kemisk afhængighed til en bedre tilværelse. 7 A4 s. DCAA 1993

 

20 kr.

Hash - Brugere, pårørende og behandlingsmuligheder
Brochuren beskriver den indvirkning Hash har på de 7 kognitive evner: sproglig formåen, evne til at drage konklusioner, tankefleksibilitet, hukommelse, evne til at tænke i helheder og kombinere, situationsfornemmelse/orienteringssans og gestalthukommelsen. Der oplyses også om behandlingsmuligheder samt råd til pårørende. 31 A5 sider. DCAA 2004

 

20 kr.

Hvad er GA?
Om Anonyme Spillere, Gamblers Anonymous. 3 sider. DCAA 2000

 

10 kr.

Hvad er NA?
Om Anonyme Narkomaner. Narcotics Anonymous. 6 s. A5. DCAA 2000

 

10 kr.

Hvilke aktivt virkende elementer er der i behandlingen af alkoholisme?
Af dr. phil. Lars Lindstrøm, Läkertidningen vol. 86. nr. 16 1989. 8 A4 s. DCAA 1991

 

15 kr.

Intervention (Når familien griber ind)
6 A4 s. DCAA 1994

 

15 kr.

Kemisk afhængighed hos kvinder
3. Kap. Del 1: "Everything you need to know about Chemical Dependence", Vernon Johnson´s complete guide for families. Johnson Institute. 14 A4 s. DCAA 1994

 

15 kr.

Marihuana - Hash
Af læge David L. Ohlms. En gennemgang af de skadelige virkninger af rygning af hash og marihuana. Dr. Ohlms er en af de største eksperter på området. Næppe nogen forklarer bedre end han, hvor farlig og afhængighedsskabende hash og marihuana er. 18 A5 s. DCAA 1995

 

10 kr.

Minnesotamodellen
Af psykolog dr. Daniel Anderson, mangeårig leder af Hazelden, der har fulgt udviklingen i Minnesota lige siden starten på denne behandlingsform i 1950. 30 A5 s. DCAA 1984 og 1988

 

10 kr.

Receptfælden
Af læge David L. Ohlms. Et foredrag om sammenhængen mellem alkoholisme og medicin. Det anbefales alkoholikere at være på vagt over for afhængigheds-skabende medicin. Fra videofilmen "The Prescription Trap". 11 A4 s. DCAA 1993

 

15 kr.

Stofmisbrug og behandling *
En gennemgang af de enkelte stoffer og af behandlingsprogrammerne dels for de stofafhængige og dels for de pårørende samt nogle beretninger om narkomaner, der er blevet clean. 57 A4 sider. DCAA 1997 og 2002

 

*25 kr.
Sygdommen Alkoholisme, Symptomer og Udvikling (SASU)
En udførlig beskrivelse af dr. Jellineks resultater efter en undersøgelse af mere end 2000 journaler, offentliggjort i 1950erne. Oversigtsskemaer på engelsk og dansk. 24 A5 s. DCAA 1987 og 1992
 Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.12 | 10:16

hej Torben, kunne rigtig godt tænke mig at vide hvad den film du viste de pårørende på bakkedahlgård engang hedder? Den med pigen der står på trappen til himlen

...
06.03 | 22:47

Hej Bjarne det kan vi godt finde ud af, kan ikke huske om du kommer til mine pårørende aftner, der har jeg noget materiale til dig..
Hilsen
Torben

...
04.03 | 11:28

Hej Torben,Er det muligt at få dine power point på papir.vil gerne vise D´s mor,hvad du gennemgår med os.
Kærlig hilsen Bjarne ( mand til Dorit på Bakkedalgård)

...
28.11 | 21:19
Forside har modtaget 14
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE